Pledoarie pentru educaţie

Pledoarie pentru educaţie” s-a numit activitatea desfăşurată astăzi 5 octombrie 2017, în sala de festivităţi a Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

În cuvinte simple şi imagini sugestive, elevii şi profesorii, au creionat semnificaţia unei zile care din 1994 este sărbătorită în peste 200 de ţări.
Numitorul comun al tuturor pledoariilor susţinute în faţa unui auditoriu numeros, a fost acela că rolul educaţiei nu poate fi minimalizat de nicio societate, că nu e neapărat nevoie să fi urmat cursurile a două – trei universităţi de renume, că nu neapărat multele diplome obţinute într-un context sau altul fac din noi oameni educaţi, ci mai curând, cum eşti tu ca OM – responsabil, respectuos, tolerant, altruist etc.
Cei 12 elevi care şi-au susţinut punctul de vedere, provin de la profile şi specializări diverse şi sunt formaţi în sisteme de educaţie diferite ( elevi din Republica Moldova, elevi reveniţi cu familiile din Italia sau formaţi exclusiv în sistemul românesc), însă toţi au subscris unei idei comune – aceea că educaţia, până la urmă, este „ puntea dintre noi şi viitorul nostru” pe care ni-l dorim cât mai bun.
                                                                                                   Organizatori:
                                                                             Consilier educativ prof. Năsulea Florentina      

                                                                                              Prof. Huţu Elena Monica