Cea mai mare lecție despre vaccinare

 Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava s-a alăturat campaniei „Cea mai mare lecție despre vaccinare” organizată de Ministerul Educației Naționale și UNICEF, o activitate didactică foarte necesară în contextul pandemiei de COVID-19, dedicată informării corecte a elevilor în privința vaccinării și a măsurilor de siguranță sanitară în școală. La nivel de școală au fost susținute o serie de lecții cu materiale educaționale puse la dispoziție de către organizatori pe pagina https://www.qie.ro/lectievaccinare/. Lecțiile au fost susținute în perioada 22 septembrie - 8 octombrie 2021 de către profesorii Crăciun Alina,Gula Mihaela, Dumitrescu Maria, Sbiera Oltița, Nicodim Andrei, Gașpar Loredana, Pîslariu Lăcrimioara și Cazan Luminița. Lecțiile au fost susținute la clasele IX A,  IX B ip, X  A, X C XII A,XII B, IX Fr, X fr participând un număr de 195 de elevi în total. Dovezile privind desfășurarea lecțiilor au fost încărcate pe platforma a cărei adresă este menționată mai sus. 

Dintre concluziile desprinse redăm doar câteva:

 - Elevii au interesați de activitatea desfășurată și au spus că au aflat informații noi despre vaccinul anticovid19;

-  Au fost interesați de materialele folosite și au apreciat interesul unității de învățământ pentru aderarea la acest proiect;

- Au fost foarte receptivi datorită informațiilor pertinente și verificate științific. Lecția a fost utilă în contextul campaniilor derulate în mediile de socializare accesate de elevi. Este știut că campaniile de fake news privind utilitatea vaccinurilor împotriva COVID -19 câștigă teren mai ales în fața tinerilor . Sperăm că acest mod de informare va fi de natură să crească procentul elevilor care vor dori să se vaccineze.


Prof. Huțu Monica

Consilier Educativ

Colegiul Tehnic „Al. I Cuza” Suceava