RESPONSABILITATEA FAȚĂ DE MEDIU, DOVADĂ A EDUCAȚIEI PE CARE O AVEM

 Pentru că una din problemele cu care se confruntă mediul, la această oră este gestionarea corectă a deșeurilor, am decis să întocmim o listă cu deșeurile cel mai frecvent întâlnite în spațiile publice și în gospodăriile personale ( la bloc sau la casă).  Coajă de banana, PET, borcan de sticlă, textile, mucuri de țigară, șervețele de hârtie etc.

       Apoi elevii clasei a XI a B, au decis ca fiecare să aducă la ora de geografie câte un deșeu din lista întocmită. Am îngropat în 22 februarie 2022 aceste deșeuri , la o adâncime de cca. 20-30 cm, verificând ca fiecare să fie în stare perfectă.

      În data de 11 mai 2022, am verificat starea respectivelor deșeuri. Multe dintre ele erau într-o stare nealterată, dar ceea ce ne-a surprins cel mai mult a fost starea unui măr achiziționat de una din eleve de la un supermarket, care după aproximativ 11 săptămâni era în perfectă stare.

       Elevii clasei a IX a A au fost invitați să identifice împreună cu doamna profesoară Gula Mihaela , timpul de degradare a fiecărui deșeu din cele îngropate. 

      Pe lângă timpul foarte îndelungat de degradare a fost abordată și problematica reutilizării, reciclării acestor deșeuri, care presupune utilizarea unor resurse însemnate, deversarea în mediu a unor noxe cu efect asupra calității aerului pe care îl respirăm, dar și asupra schimbărilor climatice, care ne afectează pe toți.


FIȘA ACTIVITĂȚII


prof. Monica HUȚU

prof. Mihaela GULA

Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava



Click pe imaginea de mai sus pentru accesare filmuleț