PROIECT JUDEȚEAN „UNIȚI ÎN CUGET ȘI-N SIMȚIRI”

 

PROIECT JUDEȚEAN UNIȚI ÎN CUGET ȘI-N SIMȚIRI”

 

Importanța Unirii Principatelor Române din 1859 sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, ca moment fundamental în procesul de formare a statului român modern. ne-a adus laolaltă, și în acest an, în cadrul proiectului Uniți în cuget și-n simțiri desfășurat în perioada  22-24 ianuarie 2025.  Parteneri în acest proiect au fost Inspectoratul Școlar Județean Suceava reprezentat de Inspector școlar general profesor BOCANCI Grigore, Școala Gimnazială Petru Comărnescu”, Gura Humorului, reprezentată de director prof. LĂMĂȘANU Eniko, Școala Gimnazială Valea Moldovei

Reprezentată de director profesor GEAMĂN Elena, Colegiul Național Mihai Eminescu reprezentat de director profofesor doctor NUȚU Silvia Corina, Liceul cu Program Sportiv, Suceava  reprezentat de director profesor ANTON Ciprian și Colegiul Tehnic Alexandru Ioan Cuza”, Suceava reprezentat de director profesor inginer ARGANISCIUC Ovidiu Ștefan și director adjunct profesor BUCULEI Maria Loredana.

Activităâile proiectului au avut ca protagoniști elevii acestor unități de învățământ coordonați de profesorii Cazan Luminița-Magda, Mihalea Cristina, Nechitoaia Nicoleta, Năsulea Florentina, Androhovici Mihai și de către prof. Colțuneac Marius - Inspector școlar de specialitate Educație fizică și sport.

    Am urmărit să stimulăm creativitatea şi expresivitatea printr-o sesiune de desene în data de 21 ianuarie 2025. Dovadă stau desenele elevilor coordonați de doamnele profesoare Năsulea Florentina de la Colegiul Național Mihai Eminescu, Suceava și Iureniuc Gabriela de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

Aprofundarea cunoștințelor artistice ale unirii Moldovei și Țării Românești, a fost redată prin recitări de poezie în cadrul activității „Unirea în versuri”, desfășurată în data 23.01.2025 și coordonată de doamna profesoară Dobrincu Simona de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Suceava.

De asemenea, cultivarea mândriei naționale și a respectului pentru tradițiile și promovarea valorilor unității și ale colaborării în construirea unui viitor comun. au fost puse în valore pe patine în cadrul activității „Hai să dăm mână cu mână în data de 24.01.2025. Hora Unirii a fost coordonată de doamnele profesoare Ungurean Emanuela, Dumitrescu Maria, Gula Mihaela de la la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava și doamna profesoară Mihalea Cristina de la Școala Gimnazială Petru Comărnescu, Gura Humorului.