FIŞĂ DE ACTIVITATE

Temele activităţilor : ,,Ce ar trebui să știi la finele liceului” , ,,Stilul de învățare. Managementul timpului”, ,,Inventarul pentru evaluarea atitudinii față de testare”

Proiectul din care face parte : ,,Cariera ta începe acum !”

Coordonatorul activităţilor : prof. consilier şcolar Mihaela-Laura Cazacu

Data desfăşurării :15 ian. – 9 februarie 2024            Durata activităţii : câte 50 min./activitate  

Grupul ţintă : XII A, XII B, XII C

Obiective : - realizarea unei analize SWOT personale – stresat sau destins;

-        explicarea noţiunilor ,,viziune”, ,,valori”, ,,carieră”, ,,stil de viață”, ,,examene” ;

-        înţelegerea profilului psihologic personal şi alegerea unui set de valori specifice personalităţii, dar şi dezvoltării personale, profesionale şi a stilului de viaţă ;

-        pregătirea examenelor de BAC – program personalizat

Descrierea activităţilor:  

Activitățile debutează cu un material ppt cu informații despre carieră, continuarea studiilor – învățământ postliceal, universitar, atât în țară, cât și în străinătate, piața muncii.

Apoi, urmează o scurtă dezbatere : ce este mai important în viaţă ?  cum dorim să trăim ? la ce ne raportăm ? care ne sunt resursele ? de unde ne luăm energia ?                                   

Li se propune elevilor un exerciţiu de imaginaţie, prin care vor reuşi să îşi găsească priorităţile şi să îşi construiască un set de valori proprii după care se vor ghida atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională.

Fiecare își realizează un set de activități de învățare conforme cu propriul stil de învățare și își personalizează programul de studiu.

Cu ajutorul exercițiului – inventar al atitudinii față de testare, fiecare elev își va realiza propria strategie de combatere a stresului și pregătire pentru disciplinele de examen.

Rezultate înregistrate: Elevii au participat cu entuziasm la aceste activități, înţelegând că viaţa are o dinamică alertă, la care trebuie să îi facă faţă, iar calitatea pe care o doresc în viaţa lor depinde de valorile la care se raportează și de pregătirea fiecăruia dintre ei, fiind responsabili pentru toate deciziile luate.

Participanţi : profesori : Monica Huțu, Marian Rebei, Luminița Cazan

                        d-na director adjunct, profesor Loredana Buculei