VIOLENȚA NAȘTE MONȘTRI

Tip de activitate Evenimente din Calendarul activităţilor educative – exemple: Zilele școlii, Ziua Educației, Ziua Națională a României etc

Într-o lume marcată din ce în ce mai mult de acte de violență, în care jurnalele abundă de astfel de știri, școlii îi revine , mai mult ca oricând, misiunea de a educa.
Săptămâna non violenței în școli ne-a oferit prilejul de a readuce în prim plan această problematică în cadrul orelor de dirigenție și a unor activități programate cu această ocazie.
Am redefinit ”violența” sau fenomenul de ”Bullying / Cyberbullying” în cuvinte simple, pe înțelesul tuturor și ne-am pus în situația unor elevi agresați sub diverse forme (fizic, verbal și în mediul online) prin jocuri de rol. Am căutat împreună soluții (toleranța, medierea de către o persoană neimplicată, dezvoltarea prin diverse mijloace a inteligenței emoționale, promovarea unei atitudini nonconflictuale), dar cel mai important lucru este că am înțeles că ”violența naște violență” și pe termen lung creează monștri.


Fișa Activității
Profesori raportori
HUȚU MONICA,
IRIMICIUC LOREDANA