Natura ne aseamănă, educația ne deosebește

Tip de activitate: Evenimente din Calendarul activităţilor educative – exemple: Zilele școlii, Ziua Educației, Ziua Națională a României etc




Dezbaterea cu titlul Natura ne aseamănă, educația ne deosebește, desfășurată la Colegiul Tehnic Al.I.Cuza Suceava în data de 4 octombrie 2018 a reprezentat o modalitate prin care la nivelul școlii a fost marcată Ziua Educației.
Educația a fost asociată de către elevii claselor a XII a participanți la dezbatere nu numai cu școala ci și cu progresul sau înțelepciunea, cu cei șapte ani de acasă, cu șansa, dar mai ales cu un instrument de modelare a personalităților și caracterelor.
Dezbaterea a oferit prilejul elevilor prezenți de a-și exprima propriul punct de vedere cu privire la rolul educației în cazul lor. În intervențiile lor elevii s-au declarat norocoși prin comparație cu părinții și bunicii lor, a căror educație a fost restricționată de anumiți factori precum cei materiali, de anumite contexte politice, sau de absența unor mijloace de informare, într-o perioadă în care tehologia nu atinsese nivelul de astăzi.
La finalul activității elevii au concluzionat că nu doar școala educă, educația începe în familie și continuă în societate. Roluri aparte ale educației în definirea personalităților au și implicarea activă a fiecăruia în propria formare, învățarea pe tot parcursul vieții, necesitatea adaptării permanente la dinamica socială, sau autoeducația.


FIȘA ACTIVITĂȚII

profesori Florentina Năsulea, 
Monica Huțu