Săptămâna prevenirii traficului de persoane (15-21 octombrie 2018)

Tip de activitate: Prevenirea traficului de persoane



Scurtă descriere

1.Activitatea 1- cu tema „Traficul de persoane- Exploatarea sexuală” la clasa a XI a A(18 .X.2018) în cadrul căreia dezbaterea inițiată cu această ocazie a evidențiat locul acesteia ca ramură importantă a traficului de persoane dar și formele în care acesta se realizează. Activitatea a reprezentat o ocazie deosebită prin care elevii au cunoscut o serie de cazuri particulare, prin vizionarea filmului Speranțe la vânzare dar în același timp și o modalitate de valorificare a imaginației și creativității prin desenele și posterele realizate.
2. Activitatea 2- cu tema „Traficul de persoane- Exploatarea prin muncă” la clasa a XI a B (17.X.2018) în cadrul căreia împreună cu elevii discuțiile s-au axat pe următoarele aspecte: cauze care conduc la includerea anumitor persoane în categoria celor exploatate prin muncă, etapele ce trebuie urmate pentru a nu deveni o victimă a traficului de persoane exploatate prin muncă, analiza unor cazuri concrete, semnele care indică apartenența unei persoane la categoria persoane exploatate prin muncă. Elevii au subliniat că un rol important în acest caz îl are informarea.
2. Activitatea 3- cu tema „Traficul de persoane- Exploatarea prin obligare la cerșetorie” la clasa a IX a A învățământ profesional. Activitatea a avut ca momente importante în cadrul discuțiilor purtate cu elevii următoarele: diferențierea traficului intern de cel extern legat de obligarea la cerșetorie, identificarea categoriilor de persoane vulnerabile în acest caz, consecințele legale ale traficului de persoane prin obligarea la cerșetorie.


FISA ACTIVITATII 

 prof. Năsulea Florentin