Circul Fluturilor


Peste 60 de elevi ai Colegiului Tehnic ” Alexandru Ioan Cuza”, din clasele IX – XI au fost invitaţi astăzi, 14 noiembrie, la circ, în faţa unui imens ecran al unui videoproiector, pe care a fost proiectat un film inedit „ Circul Fluturilor”.

Subiectul filmului este o poveste despre o lume plină de prejudecăţi, în care oamenii cu handicapuri fizice sunt consideraţi inutili, devenind uneori ţinte ale unor curiozităţi răutăcioase. A fost un film despre realităţi, care nu s-au schimbat prea mult în unele societăţi în care, persoanele cu handicap continuă să fie marginalizate, privite cu milă şi compasiune.

Un film care ne-a făcut să medităm mai profund la cum îi privim, ajutăm, integrăm, tolerăm pe cei afectaţi de infirmităţi fizice.

Cele câteva lacrimi şi tăcerea grea care s-a lăsat în sală, au fost  alungate de doamnele profesoare Alina Crăciun şi Chifan Silvia, care au provocat participanţii la o dezbatere pe tema valorizării persoanelor cu handicap.

A fost o poveste despre motivaţie, despre depăşirea propriilor noastre limite, despre cum lumea din jur poate fi mai bună, dacă noi alegem să fim buni, despre destine asumate, despre cum putem depăşi anumite prejudecăţi.

Activitatea s-a finalizat prin invitaţia adresată tuturor participanţilor, care au decriptat mesajul filmului, să lipească un postit pe flipchart...şi au fost multe.

profesori  Crăciun Alina
                Chifan Silvia