Un copac pentru Pământul nostru

 

Ziua de 29 octombrie 2020, orele 12 ale amiezii, a fost timpul potrivit pentru a redefini așteptările de la vremurile actuale și de la cele care vin!

A fost momentul să ne strămutăm gândurile de la amenințarea, care cu greu poate fi stăpânită de 7 luni încoace, la ceea ce ne definește ca oameni, la ceea ce trebuie să lăsăm în urma noastră.

Un copac pentru Pământul nostru, un copac al tău, al lui, al fiecăruia dintre noi, care am vrut să sădim pentru vremuri mai liniștite, speranțe.

Cineva va privi cu bucurie într-o primăvară, din multe cele care vor veni, explozia de culoare a unuia din arbuștii ornamentali sădiți azi… sau poate altcineva se va opri la umbra mărului de vară, gustând din rodul acestuia…

Cineva se va bucura! Pentru acel cineva… elevii clasei a XI-a B, de la Colegiul Tehnic „Al.I.Cuza” Suceava, coordonați de doamna profesoară Cazan Luminița au plantat astăzi, în curtea colegiului… iar soarele a binecuvântat cu razele sale


Consilier educativ, prof. Huțu Elena Monica


Participăm an de an la activități ce contribuie la sănătatea  pământului și implicit a noastră. Activitatea de anul acesta s-a înscris în campania „Copacul tău pentru Pământul nostru” ce face parte din cadrul  proiectului ECO Școala. Ca de fiecare dată avem grijă de natură și de tot ce ne oferă ea. Și anul acesta ne-am droit să fim prezenți la astfel de activități, să ne mobilizăm și să nesusținem cauza. Astfel,  rezultatul activității noastre a fost concretizat  prin plantarea a doi arbuști și un arbore în curtea interioară a școlii. 

Zaiți Bianca

Clasa a XI- a B



O inițiativă deosebită de care m-am bucurat împreună cu colegii din clasa a XI-a B. Salvarea ecosistemului și dorința de a fi sănătoși prin ceea ce respirăm și consumăm ne-a îndemnat să participăm la această campanie dând dorința viață unor copaci ca rasplată a vieții ce ne-o va oferi imediat ce vor prinde rădăcini. 

Eunicia Purice

Clasa a XI-a B