MASCOTA SNAC

Parteneriatul dintre Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, semnat în cadrul programului național SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), a înregistrat o nouă activitate cu ocazia participării la concursul „Mascota SNAC” la care au participat elevi ai ambelor instituții de învățământ coordonate de profesorii Raluca Pintilie (coordonator proiect SNAC, CSEI Suceava), Huțu Monica (consilier educativ), Cazan Luminița (coordonator proiect internațional ECO-ȘCOALA) și Irimiciuc Loredana (coordonator proiect SNAC) C.T.”Al. I.Cuza” Sueava.  

Acest concurs înregistrează ca obiective stimularea creativității elevilor, valorificarea capacităților de exprimare artistică prin folosirea de materiale și tehnici diferite, precum și dezvoltarea unor atitudini pozitive cu privire la implicarea în activitățile SNAC. 

Atelierele în care a fost concepută „Mascota SNAC” pentru anul școlar 2021-2022 au solicitat prezența elevilor din clasa a XI-a A de la C.T.”Al. I.Cuza” Suceava care au lucrat timp de două săptămâni alături de elevii special selectați pentru aceasta activitate de la CSEI Suceava. În cadrul acestor ateliere elevii au schimbat informații referitoare la tema concursului – PLANETA INCLUZIUNII SOCIALE - și mai mult decât atât, au reușit să înlăture barierele prejudecăților sociale referitoare la copiii catalogați a face parte din categoria celor cu CES (cerințe educaționale speciale). S-a dovedit pe parcursul celor două ore de colaborare că elevii sunt cei mai dispuși să poată transcende această limită impusă de o anumită etichetare socială, să facă abstracție de o anumită ierarhizare și să conlucreze într-un mediu perfect normal în care toți avem drepturi egale la educație și la implicare socială. 

Rezultatul a demonstrat reușita atelierelor, a atingerii obiectivelor activității și a integrării tuturor elevilor, dacă acest lucru este cu adevărat urmărit a avea loc pe parcursul tuturor întâlnirilor de lucru. 

prof. Loredana IRIMICIUC

responsabil SNAC 

Colegiul Tehnic „AL. I. Cuza” Suceava