#Pot şi eu să economisesc un leu? #Pot!!!! #Economiseşte azi pentru liniştea de mâine!

 "Educaţia financiară nu este despre cum să îi transformăm pe români peste noapte în experţi pe burse sau pe fonduri mutuale. De fapt, educaţia financiară este despre a le deschide ochii către mijloace simple de acces la produse financiare de bază - internet banking, creditare, economisire sau investiţii. Este despre a-i învăţa să îşi deschidă un cont şi despre a-i face să participe activ la mersul economiei reale. Ziua educaţiei financiare este despre a le oferi românilor instrumentele care să le permită accesul la un grad mai mare de bunăstare", a transmis initiatorul acestei legi care presupune că ziua de 11 aprilie este declarata Ziua Educaţiei Financiare.


Cu ajutorul videoclipurilor animate “Educație financiară cu Ana și Radu”, un produs educațional, lansat în martie de către Banca Națională a României, elevii clasei a X-a B au diseminat, într-o manieră accesibilă și atractivă, informații despre rolul băncii centrale, precum și noțiuni financiare și economice de bază: inflația, funcțiile banilor, bugetul de venituri și cheltuieli, respectiv cererea și oferta.

Videoclipurile animate

                 * Rolul Băncii Naţionale a României

                 * Banii şi inflaţia

                 * Venituri şi cheltuieli

                 * Cererea şi oferta

                 * Economisirea

                 * Cardul bancar

i-au făcut pe elevi să conștientizeze cât de important este să economisească la timp, să gestioneze corect o sumă de bani sau chiar să investească pentru un profit poate chiar mai generos în timp. 

După vizionarea celor 6 clipuri, elevii au simulat cu proprii bănuți o gestionare a acestora şi o posibilă economisire pentru o excursie în vacanța de vară. 

Activitatea s-a finalizat cu jocuri, utilizând LearningApps, în care elevii au consolidat şi au practicat cele descoperite pe parcurs.

FIȘA ACTIVITĂȚII

Ziua Educației Financiare


Prof. Emanuela Nicoleta Ungurean

Colegiul Tehnic "Alexandru Ioan Cuza", Suceava