Campania R.E.S.P.E.C.T.

 Site-uri de diseminare  și/sau linkuri spre articole din presă care fac referire la activitatea/proiectul derulat

”Și eu sunt ROSA PARKS! Schimbarea începe de la mine!”

Campania R.E.S.P.E.C.T. i-a determinat pe elevii clasei a IX-a B și a IX-a C de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava să conștientizeze rolul plin de însemnătate pe care fiecare îl are în cadrul societății. Educația primită în familie și continuată în mod sistematic pe parcursul anilor de școală, împreună cu experiența de viață a fiecăruia, reprezintă factorii principali ai evoluției și schimbării în bine a societății. 

Dintre temele de discuție care intră în componența campaniei R.E.S.P.E.C.T. am ales să ne concentrăm asupra semnificației și importanței TOLERANȚEI. Am recreat momentul zero al schimbării în mentalitatea americană în ceea ce privește apartenența la o categorie marginalizată, ostracizată, însă atât de unită și condusă de un singur imbold: curajul și datoria de a-și cere, în mod pașnic, non-violent, drepturile! Am retrăit povestea atât de plină de cutezanță a Rosei Parks, care, prin gestul său simplu, a determinat ca 250000 de Afro-Americani să fie prezenți în 1963 la marșul spre Washington, la îndemnul lui Dr. Martin Luther King Jr., la cea mai mare manifestare non-violentă a luptei pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare.

„I have a dream” – ilustrează visul fiecăruia spre un viitor liber, plin de oportunități de dezvoltare personală și profesională, o viață lipsită de discriminare, în care predomină echitatea și respectul. 


FIȘA ACTIVITĂȚII


prof. Loredana IRIMICIUC

Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava