Maramureş - tărâm mistic de geografie, istorie şi cultură

 16 elevi însoţiţi de două cadre didactice (Prof. Consilier şcolar Cazacu Mihaela Laura, Prof. Ungurean Emanuela Nicoleta) au petrecut 3 zile în frumosul Maramureş realizând diferite activităţi distrative. Aventură, experienţă, socializare, lucru în echipă, empatie, curaj, răbdare, joc....pachetul complet pentru o AMINTIRE DE NEUITAT.

Au fost 3 zile pline de entuziasm petrecute în locuri cu adevărat minunate, locuri cu un istoric amplu în spate, locuri sfinte şi duhovniceşti, locuri în care elevii au realizat activităţi recreative. 

   * În prima zi GAŞCA a ajuns de dimineaţă la Maramureş, iar prima activitate a fost vizita la Cascada Cailor (plimbare cu telescaunul). După cazare (Pensiunea TOMIS, Moisei), o jumătate de oră de respiro şi o gură de ceai cald a fost plimbarea cu telegondola (Pârtia Olimpică Borşa). Am vizitat mai apoi Mănăstirea Pietroasa, GAŞCA a fost prezentă la maslu de la Mănăstirea Moisei, iar ziua s-a încheiat cu o cină copioasă pregătită de mânuţele harnice ale elevilor.

   * A doua zi GAŞCA a pornit cu paşi repezi spre Vişeu de Sus unde s-a plimbat mai bine de jumătate de zi cu Mocăniţa. Acolo elevii au luat prânzul şi tot acolo au relizat diferite activităţi distractive (de la cântat, ascultat muzică, desenat, citit, bulgărit.... până la dormit). Spre seară am revenit la cazare, GAŞCA a făcut cumpărăturile necesare pentru o altă cină copioasă (pregătită tot de elevi). După ce fiecare a sesizat ca are stomăcelul plin au început diferitele jocuri, dansuri şi activităţi sociale......grea a fost convingerea că trebuie să ne întoarcem în camere pentru a ne odihni.

    * În a treia zi, ultima, după micul dejun GAŞCA a pornit spre Sighet. Acolo am vizitat Memorialul victimelor comunismului și al rezistenței. În ziua respectivă se împlineau 70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea din Sighet. Prin urmare elevii au luat parte la un concurs realizat pe baza unui chestionar, premiul câstigat consta în primirea unui pachet format din mai multe cărţi de istorie. Cu paşi repezi am pornit spre Săpânţa (Cimitirul Vesel şi Mănăstirea Săpânţa Peri), iar de acolo spre minunata Mănăstire Bârsana. După ce s-a delectat cu atâtea locuri şi peisaje superbe, GAŞCA a pornit spre Suceava, spre casă.

Zile frumoase petrecute în Maramureş, iar dacă încă nu v-am convins priviţi pozele😁


FIȘA ACTIVITĂȚII


Consilier școlar Cazacu Mihaela Laura, 

Prof. Ungurean Emanuela Nicoleta