ZEL Ziua Europeana a limbilor (26 septembrie)

Activitatea a urmărit sensibilizarea elevilor asupra importanței învățării limbilor străine, cu scopul de a favoriza plurilingvismul și cooperarea interculturală,   promovarea diversității lingvistice și culturale a Europei,  încurajarea învățării limbilor străine pe tot parcursul vieții, nu numai într-un context școlar, ci și în afara acestuia. Elevii au pregătit materiale power point care au vizat limbile vorbite in spațiul european și  i-au antrenat pe colegii lor participanți la activitate sa răspundă la întrebările din cadrul unui concurs ce viza evaluarea informațiilor prezentate anterior. 
Eleva Sanda Pașlac a prezentat  proiectul pe care il coordonează intitulat ""Tinerii de azi știu!"" si a vorbit colegilor săi despre importanta implicării in activitățile extrașcolare si despre tabără Camp Kennedy la care a participat in timpul verii. 
Jocul interactiv, muzica in limbile franceza, engleza și romană, eseurile, concursul de afișe și nu in ultimul rand deliciile gastronomice pregătite de elevi au contribuit le reușita evenimentului. 
Activitatea s-a desfășurat in parteneriat cu Liceul Tehnologic Mihai Eminescu, Dumbrăveni, elevii fiind coordonați de doamnele profesoare Duceac Adriana, Sârghi Alexandra si Sava Lăcrămioara. Elevii Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza au fost îndrumați de doamnele profesoare Gașpar Loredana, Baida Corina, Serban Mihaela, Cobzariu Mirabela, Dobrincu Simona.

FIȘA ACTIVITĂȚII

Autor articol
prof. Șerban Mihaela