SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A SPAȚIULUI COSMIC

Săptămâna mondială a Spațiului Cosmic este marcată în fiecare an în perioada 4-10 octombrie, pentru a celebra contribuția științei și a tehnologiei spațiale la îmbunătățirea condiției umane. Tema pentru anul 2022 este „Spațiu și durabilitate” și are în vedere modul în care umanitatea valorifică zona orbitală din jurul Pământului. 

Cu această ocazie elevii de la clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C I.P., a X-a B, a X-a D, a XI-a B, a XI-a A I.P., a XI-a B I.P., a XI-a C I.P și a XI-a D I.P au urmărit câteva video: “NASA Live”, „How it works The International Space Station”,  „Where do astronauts sleep”, „Cooking in Space” și au încercat să răspundă la unele întrebări din testul „Space Trivia Quiz”.

Elevii  Macoveiciuc Georgiana Alexandra și Budur Marta  (cl a IX-a B), Șuiu Larisa  (cl. A XI-a A I.P.), Moroșanu Adrian și Andrușcă Ciprian (cl a XI-a B I.P. ) au realizat desene pe această temă, iar elevul Coca Ciprian din clasa a IX-a A a prezentat un video realizat de el ca urmare a participării la activitatea “Noaptea Cercetătorilor”, ce a avut loc pe 30 septembrie 2022 pe Esplanada de la Universitatea Suceava. 


FIȘA ACTIVITĂȚII                                                                                                    Alte detalii


prof. Ionela Carmen Grigore

Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava