,,Primii pași în carieră”

 


Luni, 20 noiembrie 2023, în cadrul proiectului educațional ,,ABILITĂȚI de VIAȚĂ ... pentru o stare de bine și succes”, s-a desfășurat activitatea ,,Primii pași în carieră”, la care au participat elevii claselor terminale de liceu, filiera tehnologică (XII A, XII B și XII C).

La întrebarea ,,Cariera mea, încotro ...?” elevii au încercat să răspundă pe teme general valabile în pregătirea lor academică, având ca obiectiv prioritar absolvirea cursurilor liceale și promovarea examenelor de bacalaureat, coordonați de d-na profesor consilier școlar : stilul eficient de învățare, managementul timpului sau al stresului. Dar, dacă aceste teme vor fi aprofundate și la activitățile de consiliere la clasă, invitatul activității - d-na specialist de la AJOFM, Anca Capverde, le-a vorbit elevilor despre posibilitățile oferite de către instituția pe care o reprezintă - oferta companiilor care recrutează tineri specializați în anumite domenii cerute de piața muncii în orașul și județul nostru, programe care vin în sprijinul tinerilor ce doresc o inserare profesională cu succes (prime de instalare, decontare plată chirie sau transport la locul de muncă, posibilitatea de specializare la un înalt nivel ș.a.).
În ideea de a-și găsi propria definiție a noțiunii SUCCES, adolescenții au ascultat cu interes informațiile, cerând detalii acolo unde au fost mai interesați.

                                                                                   prof. consilier școlar,
                                                                                  Mihaela-Laura Cazacu