Românii la ei acasă!

 Cum sunt romanii la ei acasă?

    Așa cum au fost elevii Colegiului Tehnic "Alexandru Ioan Cuza" vineri 29.11.2023!
Emoționați în evocarea momentelor ce au marcat istoria noastră, înflăcărați patrioți în reafirmarea dragostei de acest pămant romanesc, mândri în frumoasele lor costume populare, moștenite de la bunici, cu un simț al frumosului care stârnește mereu admirația și mai ales entuziaști!
    Într-un colegiu tehnic, care a împlinit 50 de ani de activitate și sărbătoarea prilejuită de Ziua Națională a României, se vrea a deveni o tradiție!
Șanse are! ...dacă judecăm după cele 14 ediții consecutive.
    Programul activității a debutat cu intonarea imnului de stat și a cuprins: un concurs de cunoștințe istorice, unul de ppt.-uri având ca temă „Tradițiile românilor” și în final o competiție între cele mai dichisite standuri, cu numeroase produse culinare românești.
    S-au evidențiat pentru al doilea an cosecutiv elevii clasei a X a E, îndrumați de doamna ingineră Angelica Bârsan; clasa a IX a A I.P. coordonată de doamna profesoară Laura Onofrei, clasa a IX a B, atent supravegheată de doamna profesoară Șandru Claudia , care la proba de standuri, a atras toate aprecierile, la fel ca și deja „veteranii” clasei a X a A ghidați de doamna profesoară Maria Dumitrescu și exemplele ar putea continua, cu prezența discretă, dar plină de entuziasm a elevilor din clasa a IX a A, care alături de doamna dirigintă Macovei Cristina și de elevii clasei a IX a D, coordonați de doamna profesoară Smolnicki Angela, au prezentat un scurt moment artistic emoționant.
    De departe o adevărată surpriză ne-au oferit colectivele claselor a IX a D I.P și a IX a C învățământ liceal, conduse de doamnele profesoare Chifan Silvia și Grigore Ionela, care deși sunt constituite în mare parte din băieți s-au prezentat la superlativ, cu standuri frumos amenajate.
    Cu regretul că este pentru ultima dată când participă la activitățile prilejuite de Ziua Națională, elevii clasei a XII a A, au amenajat un stand plin de culoare, după modelul celor realizate în diverse competiții de profil ( economic/servicii).













Coordonator de programe și proiecte extrașcolare și extracurriculare,
prof. Elena Monica Huțu