13 Noiembrie - ZIUA BIBLIEI

               Ziua Bibliei 

în cadrul comunității școlare de la 

Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava

    Ziua Bibliei a fost instituită în 2006, printr-o hotărâre a Sfântului Sinod și are ca scop reamintirea datoriei morale şi de conştiinţă de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul acesteia în viaţa Bisericii și a credincioşilor. 
    De trei ani, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, a demarat un amplu program intitulat Ora de Biblie, prin care elevii sunt chemați ca pe parcursul unei ore să deslușescă sub îndrumarea preoților și profesorilor de religie, tainele Scripturii.
    Ora de Biblie proiect unic în lume, propus și susținut de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic pentru a celebra  Ziua Bibliei, în parteneriat cu Inspectoratului Școlar Judetean Suceava, s-a desfășurat în acest an, în intervalul orar 13.00 – 14.00.  
    În cadrul proiectului a fost citită întreaga Scriptură, împărțită pe capitole, alături de 7977 de copii și tineri, din 341 de grupe, din 221 de școli și biserici, din Suceava, din țară și din Republica Moldova.          Colegiului nostru i-a revenit Cartea I Regi 11-20 și Epistola către Evrei 1-4, fragmente lecturate împreună cu cei peste 120 de elevi deși inițial  au fost înscriși un număr de 65 de elevi.
    Este al doilea an consecutiv când luăm parte la acest eveniment cu mare bucurie, proiectul fiind și o oportunitate de a explora în profunzime textele sacre și de a înțelege impactul lor asupra culturii și societății.  
Un râu viu de fapte istorice, de nume și de voci...au dat viață capitolelor  repartizate pentru a fi citite. A fost timp cu folos întru Hristos!
    Prin participarea la asemenea activități elevii noștri sunt ajutați să devină mai buni, mai toleranți și să își dezvolte un comportament moral-spiritual solid, bazat pe învățăturile Sfintei Scripturi, învățături  care îi vor ghida în luarea deciziilor și în devenirea lor viitoare. 
    Mulțumim echipei manageriale a colegiului, profesorilor și elevilor participanți, pentru implicare și pentru că au făcut din Ziua Bibliei un moment cu adevărat special.

Bucurii în inimi și inimi în bucurii!