Matematica și muntele ⛰️, dezvoltă-te în orice împrejurare 🤓

 

        * Activitatea face parte din Proiectul Educațional Județean, Multidisciplinar ”Educație și prietenie pe vârf de munte” (”Education and friendship up in the mountains”) derulat în perioada octombrie - decembrie 2023.

        * Muntele trezește timpul, el există datorită lui şi prin urmare, el este mult mai nobil decât oricare dintre noi. Ține natura în inima ta, eliberează-te din când în când, urcă pe un munte și petrece o zi cu cei asemenea ție. Dezvoltă-te în orice împrejurare, învață de la alții.

        * Activitatea urmărește descoperirea unică a munților (în plan - triunghi oarecare, triunghi isoscel, triunghi echilateral - , în spațiu - piramidă triunghiulară regulată, piramidă patrulateră regulată). În general,  munții cu formă triunghiulară se referă la o configurație specifică a reliefului montan, unde vârful muntelui are o formă care amintește de un triunghi.  Asta poate înseamna că latura vârfului este îngustă și se extinde într-o bază mai largă sau că, conturul muntelui în ansamblu sugerează o formă triunghiulară. Forma triunghiulară a munților poate fi rezultatul proceselor geologice precum eroziunea și denudarea sau poate fi influențată de structurile geologice subiacente. Este important de menționat că această formă poate varia în funcție de perspectiva din care sunt observați munții și de altitudinea acestora. 

        * Elevii ”au urcat” pe munte, au observat multe asemănări între geometria în plan, respectiv în spațiu și au ținut să împărtășească cu voi cele descoperite și interesante pentru ei.....enjoy 🥰


Prof. Emanuela Ungurean

Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza”




LUCHIANOV ANDREAS, X D



TABAC IONUȚ, X D


AGAVRILOAEI IOANA, X D