SĂPTĂMÂNA FRUCTELOR ȘI A LEGUMELOR DONATE

SĂPTĂMÂNA FRUCTELOR ȘI A LEGUMELOR DONATE

    

   Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate" constă în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

 Scopul acesteia este de a sensibiliza elevii şi profesorii din colegiul nostru cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers am intenţionat să consolidăm abilităţile copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi,de a întări sentimentul de empatie și toleranță. 

    Produsele alimentare colectate în urma donațiilor făcute de elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” au fost direcționate către CSEI Suceava. S-au adunat alimente în cantități semnificative și acestea au constat în fructe, legume, compot, dulceață, conserve de legume, zacuscă, tocană, produse ambalate și sigilate.

    Această activitate de voluntariat a urmărit a dezvolta la elevi responsabilitatea, implicarea și calitățile personale în care respectul, sensibilitatea și empatia sunt valori esențiale pentru raportarea la sine și la ceilalți.

    Participanți la campanie au fost elevii și diriginții claselor a IX-a B, a IX-a C, a IX-a D, a IX-a E, a X-a A, a XI-a D, a XI-a C ip și  a XI-a D ip.